7 Mart 2015 Cumartesi

MAKYAJ FIRÇALARIYLA TANIŞMAK (10 Temel Fırça Çeşidi)

Herkese Merhaba!
Bugünkü yazımı makyaj fırçalarıyla yeni tanışanlara bir nebze de olsa yardımcı olabilmek için hazırladım. Çevremden en sık soru aldığım konulardan biri de bu. O kadar çok çeşitleri var ki insanlar haklı olarak neyi nerede kullanacağı konusunda sıkıntılar yaşayabiliyor. Öncelikle şunu söylemeliyim ki aldığımız bir fırçayı tek bir işlevde kullanacağız şeklinde bir durum söz konusu değil. Tanıştıkça ne kadar farklı amaçlarla kullanabileceğinizi görecek ve siz de şaşıracaksınız. Unutmayalım ki makyajda sınır yoktur!

Gelelim 0’dan başlayanlar için en temel fırçalara;

1) Fondöten fırçası:





Bu grup için en çok bilinen 2 fırça türünü seçtim. İlki doğal uygulamalarda tercih edilen ve 2 çeşit kıldan oluşan ‘stippling brush’lar.2.si de bir sonraki maddede yer alıyor.
 Fotoğrafta  gördüğünüz gibi iç kısım uzun beyaz, dış kısım da kısa siyah kıllardan oluşmakta. Diğer makyaj fırçalarına kıyasla daha seyrek görünüme sahipler bu yüzden birçok insan kullandıklarında çizgi çizgi izler bıraktıklarından şikayet ediyor. Halbuki bu tamamen yanlış uygulamayla ilgili bir durum.  4 kolay aşamayla fırça izi kalmaksızın inanılmaz doğal bir görünüm elde edebilirsiniz.
-Fondöteni elinize  dökün.
-Fırçayı fondötene dokundurarak alın.
-‘Noktalama’ dediğimiz fırçayı cilde değdirip kaldırma hareketiyle fondöteni cildinize taşıyın.
-Son olarak da hafif dairesel hareketlerle fırçanın yalnız beyaz kılları dönecek şekilde fondöteni cildinize yayın.
*Ben bu fırçayı aynı uygulamayla allık, pudra, makyaj bazı gibi birçok ürün için de kullanıyorum. 


2)Fondöten-Yüz fırçası



Bu fırça türü  ilkine kıyasla daha sık kıllara ve daha tok bir görünüme sahip. Daha yoğun fondöten uygulamalarında kullanabilir ya da makyaj bazlarınızı, bb-cc kremlerinizi hatta nemlendiricinizi bile bu fırçayla sürebilirsiniz.


3)Pudra fırçası




Pudralar, bana kalırsa makyajın olmazsa olmazlarıdır. Doğal olarak ayrı bir fırça grubunu da hak ediyorlar. Büyük, yumuşak kıllı pofidik bir fırça işinizi görecektir.


4)Allık fırçası




Pudra fırçanızın daha küçük boyutu allık konusunda işinize yarayacaktır. Fakat önemli bir nokta var; çok yoğun uygulama yaparak sizi palyaçoya döndürmemeli! 


5)Kapatıcı fırçası



İşte benim olmazsa olmazım! Mor gözaltlarıyla dolaşmamak adına her gün kullandığım bu fırçaların en zor tarafı kesinlikle temizlik. Sık kıllara sahip oldukları için aralara dolan kapatıcılardan arındırmak insanı ekstra yoruyor. Yine de mor göz altları moda olana kadar onlara mecburuz. J


6,7,8) Far fırçası, Karıştırma fırçası, Kalem fırça




Bu üçlüyü bir arada ele almak istedim yoksa yazı aldı başını gidiyor.
Yassı ve yumuşak bir far fırçası, farı olabilecek en az kayıpla göz kapağınıza yerleştirmenizi sağlayacaktır.
Geniş, yuvarlak ya da kubbemsi bir karıştırma fırçası, tüm renkleri harmanlayıp daha yumuşak geçişler yapmanızı sağlayacaktır.
Kalem fırçayla da makyajınıza keskin gölgeler katabilir ve de gözaltlarınızı dilediğiniz gibi renklendirebilirsiniz.
Kısacası bu tipteki 3 fırça, farlarla istediğiniz göz makyajını yapmak için yeterli olacaktır.


9)Eyeliner-Dipliner fırçası




 Far olur da eyeliner olmaz mı hiç? Siz de benim gibi gel eyeliner sevenlerdenseniz incecik bir fırça tüm işinizi görecektir. Ayrıca eğer çok para vermek istemiyorsanız  boya malzemeleri satan yerlerden ya da kırtasiyelerden böyle incecik fırçaları birkaç liraya bulabilirsiniz.


10)Kaş fırçası




Kaşlarımız o anki görüntümüzü en çok etkileyen unsurlardandır. Eğer kaşlarınız seyrekse ya da dikiş izi vs. varsa ya da şeklinden memnun değilseniz kesik uçlu bir fırça ve azıcık da far tüm sorunları çözecektir.


+Ek olarak; daha kusursuz ruj sürmek isteyenler ya da makyaj paletlerindeki rujları elleriyle sürmeyi sevmeyenler için ruj fırçası örneği de gösteriyor ve yazımı sonlandırıyorum. Tekrar görüşmek üzere, sevgiler.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder