13 Temmuz 2015 Pazartesi

YAZA UYGUN PRATİK SEYAHAT MAKYAJ ÇANTASI HAZIRLAMA

Herkese merhaba! 


Bugün yaz boyu hepimizin işini görecek bir seyahat makyaj çantası hazırlıyoruz.Olabildiğince az ürünle tüm ihtiyaçlarımızı karşılamak mümkün.Hadi başlayalım;


1)Seyahat boy ürünleri tercih edin


Bilhassa şampuan,duş jeli,diş macunu vs gibi ürünlerin tam boyunu almak yerine çoğu kozmetik markette kolayca bulabileceğiniz küçük boylarına yönelin.Bunlar hem uygun fiyatlı olmaları bakımından bütçeyi koruyor hem de hayat kurtarıcı oluyorlar.
Ben örnek olsun diye evde bulduğum bir kaç minik ürünü görsel olarak paylaştım.^^

2)Güneş koruyuları unutmayın

Yaz tatili denince akla gelen ilk ürün olmalı güneş koruyucular.Unutmayın, en güzeli sağlıklı bronzlaşmak.Bunu mümkün kılmak için de Güneş’in zararlı etkilerine karşı önlem almak gerekiyor.


Bendeki iki ürün de geçen yaz boyunca kullandığım minik boy kremler.Vichy’ye ait olanı yüzüme, Garnier’ninkini ise vücuduma kullandım.Yüz ve vücut için ayrı ürün kullanmamın nedeni karma cildimde Garnier’nin ağırlık yapması ve yağlandırmasıydı.İkisini de çıktığım tatillerde kullanmama rağmen bitiremedim.Fakat bu sene başka güneş kremleri deneyeceğim, ömürleri 12 ay olduğundan tekrar bunları kullanamam çünkü.Yine de ikisinden de memnun kaldığımı söyleyebilirim.Özellikle Vichy cildimde sivilcelenme yapmadı.

3)Makyaj malzemelerinizi minimal tutun


Tatile çıkarken yalnız bedeninizi değil,cildinizi de dinlendirin.Bunun için de ağır fondötenler,yoğun kapatıcı ürünler vs. den uzak durun.Yine de elinizin altında acil durumlar için bir ürün bulunmasını istiyorsanız; The Balm-Balm Jovi paleti gibi çok amaçlı ürünlere yönelebilirsiniz.



Bunun içinde hem pek çok renk far,bir aydınlatıcı ve toz allık,hem de iki adet krem allık/ruj mevcut.The Balm’ın en hayat kurtarıcı paletlerinden.

5)Sıcağa ve tere dayanıklı ürünler tercih edin

Yaz aylarında cilt, makyajı daha az tutar hale gelir.Zaten kışa nazaran az kullandığınız malzemeler de kayar gider.Bu yüzden kalıcı kozmetiklere yönelmek çok önemli.
Ben de size en kalıcı ürünlerimi önereyim o zaman;


Yukarıdan aşağıya;
Chanel krem allıklar, kadifemsi dokusuyla insanın sürdükçe süresi geliyor ve tüm gün dayanıyorlar.
Le Volume De Chanel Maskara, alerjik gözümü hiç rahatsız etmediği gibi,kullandığım günden beri ben silmeden aktığını da görmedim.
Mac Pro Longwear kapatıcı, adı gibi uzun süre dayanıklı.Öyle ki elime sürünce bile kuruduktan sonra kaç kez yıkasam da çıkmıyor.
Golden Rose Velvet Matte serisi, son birkaç ayda hayatıma giren en kalıcı mat rujlarımı oluşturuyor.
Essence Longlasting göz kalemi, iki hafta önce kullanmaya başladığım, 75 liralık YSL göz kalemimi bir kenara attıran uygun fiyatlı ürün.

5)Dudak koruyucunuzu yanınıza alın


Dudak kuruluğunu önlemek kışın olduğu kadar yazın da mühim.Aksi halde güneşin ve denize girip çıkmanın etkisiyle çatlayan dudaklar acı verip,yara yapabildiği gibi sürdüğünüz rujun kötü gözükmesine de neden olur.

Yazın dudaklarınız çok kurumuyorsa, anlık nemlendirmeniz yeterli oluyorsa Baby Lips’ler işinizi görecektir.Bir tık daha yoğun nem veren farklı bir şeyler denemek istiyorum diyorsanız da Eos lipbalmları öneririm.Pek çok çeşidi artık ülkemizde de bulunabiliyor.
Eğer ciddi bir kuruluk sorununuz varsa ve iyileştirici bir şeyler arıyorsanız, gözüm kapalı Blistex Lip Relief Cream’i öneririm.

6)Çok işlevli fırçalar alın

Her ürüne ayrı fırça taşımamak için pek çok ürünü uygulayabilen fırçaları tercih edin


Mesela Real Techniques’ten seçtiklerim yukarıdan aşağıya doğru;
Blush Brush; bu tombik fırçayla hem toz allık,hem pudra hem de aydınlatıcı uygulayabilirsiniz.
Buffing Brush; likit fondöten için ideal olduğu gibi,makyaj bazı sürme,krem allık yayma gibi amaçlarla da kullanabilirsiniz.
Stippling Brush; fondöteni çok doğal uygulayan bu fırça krem allık ve bronzer dağıtmada da çok başarılı.Ayrıca stipple fırçalarla pudra uygulayabileceğiniz de aklınızın bir köşesinde bulunsun.


Çok amaçlı göz fırçası olarak da yine Real Tecniques’ten Base Shadow Brush’ı önerebilirim.Bununla farı göz kapağına oturtabildiğiniz gibi,kubbemsi ucuyla da homojen bir şekilde karıştırabilirsiniz.


Ayrıca görsellerde paylaşmak istediğim bir şey daha var, üsttekini henüz geçtiğimiz günlerde satın aldım.Alttaki ise bir yıldan beri kullandığım fırçaydı.Piyasaya yeni sürülenler mi değişti anlayamadım ama ikisi arasında oldukça bariz bir yapı farklılığı var.Yeni aldığım, eskisine göre daha az kıllı ve sivri.Nedenini ben de anlayamadım.Hangisinin daha iyi olduğunu kullandıkça ayırt edeceğim.

7)Açık renk ojeler hayat kurtarır


Tatile çıkarken tembellik yapayım,tırnaklarıma çok vakit ayırmadan güzel gözükmelerini sağlayayım diyorsanız açık renk ojeler işinizi görecektir.Hem hata gösterme olasılığı azaldığından işiniz kolaylaşacak, hem de temiz bir görüntü elde etmenizi sağlayacaklardır.
Benim favori birkaç önerime gelecek olursak,
soldan sağa; Essie-Vanity Fairest, Dior-Sunwashed, Flormar-305 Beige Latte, Essie-Fiji.

8)Yoğun cilt bakım ürünlerine ara verin


Cildinizin de dinlendiği bu süreçte mümkün olduğunca az,fakat yeterli temizlik sağlayan ürünleri yanınızda götürmeye çalışın.Hatta bulabilirseniz makyaj temizleyici+cilt temizleyici jeller işinizi daha da kolaylaştıracaktır.Ben de bi süreliğine yanımda götürüp denemek için Yves Rocher Sebo Vegetal temizleme jelini satın aldım.

9)Güneşte kuruyan cildinize en iyi nem veren kremi alın


Yanınızda mutlaka güvendiğiniz bir nemlendirici olsun.Güneş kremleriniz haricinde gece yatarken ya da gerginlik hissettiğiniz zamanlarda çıkarıp sürün.Aksi halde Güneş’e maruz kalan cildiniz hassas ve gergin bir hal alacaktır.Benim favorim Biotherm Aquasource serisi.

10)Göz sağlığınızı da ihmal etmeyin
Son olarak,makyaj çantası diye sağlıkla ilgili ürünleri de es geçmek olmaz.Ne de olsa eczacılık okuyorum.^^


Bilhassa en hassas organlarımızdan olan gözün sağlığını çok önemsemek gerekiyor.Benim gibi lens kullanıcısıysanız yedek lens ve küçük boy solüsyon almayı unutmayın.(Normalde ben Bio true kullanıyordum fakat bulamadığım için bu seferlik Renu aldım.)
Ayrıca yaz aylarının olmazsa olmaz aksesuarı güneş gözlüklerinizi de unutmayın.

Herkese iyi tatiller.^^






3 yorum:

  1. harika bir yazı olmuş tam da ihtiyacım varken teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  2. Merhaba!

    Mali desteğe mi ihtiyacınız var? dünyanın her yerinde ihtiyacı olan borçlulara her türlü krediyi veriyoruz.

    5.000 - 10.000.000 ABD Doları
    * amaç *% 3 faiz oranı
    * 1-20 yıl arasında ödeme seçeneği.
    * Aylık ve yıllık ödeme planı arasında seçim yapın.
    * Kredinin esnekliği.

    Yardım için lütfen bizimle iletişime geçin.
    E-posta: creditfinancierhome@gmail.com

    YanıtlaSil